"Idős hozzátartozót gondozó családtagok megterheltsége 2020" kérdőív
Tisztelt Hölgyem/Uram!

Amennyiben Ön idős hozzátartozót gondoz (vagy gondozott korábban), kérjük, segítse kutatásunkat a kérdőív kitöltésével!

A kutatás célja, alapvető elvei:

A Semmelweis Egyetem Mentálhigiéné Intézet és a Társadalomtudományi Kutatóközpont munkatársaiként kutatásunkban azoknak a helyzetét vizsgáljuk, akik idős, beteg hozzátartozójukat ápolják. A kérdőív a gondozási feladattal és a munkahelyi munkavégzéssel kapcsolatos.

Válaszaival elősegíti az idős hozzátartozót gondozó családtagok helyzetének, problémáinak, igényeinek megismerését. Mindezzel hozzájárulhat a gondozók támogatásának javításához. A kérdőívet akkor is kitöltheti, ha az idős hozzátartozó gondozását régebben végezte, és a gondozás már lezárult. Ebben az esetben próbálja felidézni a gondozási időszakot, és az akkori tapasztalatai, élményei szerint válaszoljon a kérdésekre.

A kutatás megfelel a vonatkozó jogszabályoknak, és a szükséges engedélyek birtokában zajlik. Részvétele önkéntes. Az adatokat szigorúan bizalmasan kezeljük és csak összesítve hozzuk nyilvánosságra.

Az itt szereplő kérdésekre nincsenek jó vagy rossz válaszok. Kérjük, hogy valamennyi kérdésre válaszoljon a saját szempontjai, tapasztalatai szerint - úgy, ahogy azt leginkább sajátjának érzi.

A kérdéseket figyelmesen olvassa el, mert ha továbblépett a következő kérdésre, visszalépni nem tud! A válaszadáskor ne töprengjen túl sokat. A kérdőív kitöltése kb. 10-15 percet vesz igénybe. Ha a szöveg nehezen olvasható, fel tudja nagyítani a képernyő jobb felső sarkában megnyíló menüben.
Kérjük, lehetőleg egyszerre töltse ki a teljes kérdőívet és a kitöltéskor ne hagyjon ki egyetlen kérdést sem. A következő kérdés megjelenéséhez a kérdést követő "Folytatás"/ "Kérdés átugrása" feliratra kell kattintani.

Kérdéseit, észrevételeit a következő e-mail címen jelezheti:

gondozok2020@gmail.com

Előre is köszönjük a közreműködését!

Dr. Tróbert Anett Mária, Bagyura Márton kutatók, Prof. Dr. Széman Zsuzsa egyetemi tanár