"Kérdőív a dohányzási szokások örökölhetőségéről" kérdőív
Kedves Hölgyem / Uram!

A „Kérdőív a dohányzási szokások örökölhetőségéről” című kérdéssor kitöltésével Ön egy tudományos vizsgálatban vesz részt, mely szakdolgozat formájában kerül közlésre. A kutatási téma címe: „A dohányzási szokások örökölhetőségének vizsgálata ikerkutatás segítségével”. A kérdőív kitöltése önkéntes, befolyásolástól mentes!

Amit a vizsgálatról tudni kell:

- A vizsgálatot végző személy:
Bakkné Nagy Mónika
Debreceni Egyetem, Népegészségügyi Kar
szak: komplex rehabilitáció Msc, levelező tagozat

- Kik vehetnek részt a vizsgálatban?
Egy- és kétpetéjű ikerpárok.

-A vizsgálat célja:
A kérdőív segítségével egy- és kétpetéjű ikrek dohányzási szokásait szeretnénk jobban megismerni, és összehasonlítani. Ezzel felmérjük a dohányzási szokásokat befolyásoló genetikai és környezeti tényezőket. Célunk a dohányzási szokások örökölhetőségének kutatása.

- Hogyan történik a kérdőív feldolgozása?
A kitöltött kérdőívet és az Ön személyes adatait a vizsgálat adminisztrációjához, lebonyolításához, statisztikai elemzéshez, és a szakdolgozat megírásához fogjuk felhasználni az adatvédelmi törvény figyelembe vételével. A kérdőív anonimitását kódolással biztosítjuk.

Ha úgy határoz, hogy részt vesz a vizsgálatban, akkor a kérdőív visszaküldése beleegyezésnek számít. Későbbiekben a beleegyezését szóban vagy írásban, indoklás és következmények nélkül bármikor visszavonhatja.

Fontos:
Kérjük a kérdőívet legkésőbb október 17-ig küldje vissza!
Kérem, hogy a "jelszó" mezőbe Ön és Ikertestvére ugyanazt a szót írják, hogy a kérdőíveket párosítani tudjuk!

Köszönjük szépen, hogy segítette munkánkat!