"JÁTÉKOSLÉT KÉRDŐÍV 2013 (Multiplayer, MMORPG, RPG!)" kérdőív
Köszönjük az érdeklődést!

A JátékosLét Kutatás 2013. évi kérdőívét lezártuk, a beérkezett válaszok feldolgozása megkezdődött. A feldolgozást követően az eredmények megtekinthetőek a www.jatekoslet.hu portálon, ill. a www.facebook.com/jatekkutatas Facebook-oldalon.

A 2014. évi JátékosLét Kérdőív várható megjelenése: 2014. júniusa.

Üdvözlettel:
Fromann Richárd
richard.fromann@gmail.com



-------------------------------

Kedves Játékos!

Az ELTE Szociológia Doktori Iskola PhD-hallgatója vagyok, és egy olyan kutatáshoz kérném a segítségedet, amelyben elsősorban a sokszereplős online szerepjátékosok (MMORPG) világát szeretném minél jobban megismerni, de kontrollcsoportként az ún. MULTIPLAYER játékosok és az asztali szerepjátékok (RPG) játékosai is nagyon fontosak ebben a felmérésben. Eddig több mint 10.000 játékos kérte az eredmények bemutatását. A kutatással kapcsolatos összes információt, eredményeket és még sok-sok érdekességet találhatsz a megújult honlapunkon ( www.jatekkutatas.hu ) és Facebook oldalunkon ( www.facebook.com/jatekkutatas ).

Ha idén (is) szeretnél a "JátékosLét" kutatásban részt venni, és jelenleg AKTÍV (multiplayer, MMORPG vagy RPG) játékos vagy, akkor kérlek, töltsd ki ezt a 2013. évi kérdőívet, mely csupán kb. 10-15 percet vesz igénybe. Nagy örömmel venném, ha válaszaiddal hozzájárulnál ezen kutatás eredményességéhez.

Köszönettel:
Fromann Richárd

----------------------------------------

JÁTÉKFAJTÁK PONTOS DEFINÍCIÓI


Online többjátékos (MULTIPLAYER) játékok.

Minden olyan online játék, ahol interakcióba kerülhetsz más játékosokkal. Szimulációk, realtime vagy körökre osztott stratégiák, FPS-ek vagy TPS-ek, ügyességi játékok, hack’n’slash játékok, MMORTS-ek, mint pl. Farmerana, DarkOrbit, Battlestar Galactica Online, Seafight, Pirate Storm, Drakensang Online, Rising Cities, RamaCity, SkyRama, ZooMumba, FantasyRama, Deepolis).

Sokszereplős online szerepjátékok (MMORPG).

Azok a kizárólag online térben játszható sokszereplős szerepjátékok, ahol egy időben akár több ezer másik játékossal játszhatsz együtt. További információkat a wikipédián találhatsz: http://hu.wikipedia.org/wiki/MMORPG

Asztali szerepjátékok (RPG).

Azon klasszikus szerepjátékok amelyekhez mesélő (kalandmester, dungeon master...stb) és játékos(ok) egyaránt kellenek. Az asztali szerepjátékok minden műfaja, rendszertől és világképtől függetlenül beleértendő. E kérdőívben a személyes jelenlétet igénylő asztali játékokról beszélünk. További információk a wikipédián: http://hu.wikipedia.org/wiki/Szerepj%C3%A1t%C3%A9k

------------------------------

ADATKEZELÉSI NYILATKOZAT

A gyűjtött adatok védelmét a hatályos jogszabályi és etikai előírásoknak megfelelően biztosítjuk. A kérdőívben megadott személyes adatokat (demográfiai, településszerkezeti, egyéb szociológiai adatok, e-mail cím vagy telefonszám) harmadik személynek nem adjuk ki. Tájékoztatjuk, hogy a kérdőív által rendelkezésünkre bocsátott adatok kizárólag az adatgyűjtés céljával megegyező módon kerülnek felhasználásra. Továbbá felhívjuk a figyelmét arra, hogy a kérdőív kitöltője a kérdőív kitöltésével, és hozzánk történő eljuttatásával elfogadja az adatkezelési nyilatkozatban foglaltakat.


A felmérés lezárult, már nem gyűjtjük a válaszokat.
Köszönjük érdeklődését!