"Kérdőív az erkölcstan tapasztalatairól" kérdőív
Kedves Kolléga!
Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet erkölcstan tananyagfejlesztő munkatársaként az első két tanítási év tapasztalatairól készítek vizsgálatot. Célja az, hogy a kollégák eddigi tapasztalatait hasznosítani tudjuk. Amennyiben Ön erkölcstant vagy emberismeretet / etikát tanít, válaszai azért rendkívül fontosak számunkra, mert a tantárgy beválásáról eddig nem készült olyan felmérés, amely segítené a további fejlesztéseket. A tantárgyi szemléletek hasonlósága miatt az emberismeret és az etika tanítási tapasztalatai is hasznosak.
A kérdőív sok nyitott kérdést tartalmaz, kérem, ezekre néhány mondatban válaszoljon! Ezek üresen is hagyhatók, esetleg később visszatérhet rájuk. Amíg nem jut el az utolsó pontig, a böngésző program felületén visszaléphet és módosíthat a tartalmakon.
A kérdőív kitöltése 20-25 percet vesz igénybe. Tartalmukat tekintve a kérdések a következőkre vonatkoznak: tanítási háttér, az Ön személyes attitűdje a tantárgyhoz, szakmai felkészültsége, fejlődési lehetőségei, az alkalmazott módszerek, munkaformák, a tanulók reagálása a tantárgyra, örömök és nehézségek a tanításban. A kutatáshoz nyújtott segítségen túl Ön a kérdőív segítségével végiggondolhatja viszonyulását a tantárgyhoz.
A kérdőív kitöltése online felületen, anonim módon zajlik. Az adatokat csak összesítve elemezzük és mutatjuk be úgy, hogy az egyéni információk sehol sem azonosíthatóak.