"A NEXON és az Országos Humánmenedzsment Egyesület közös kutatása: STRATÉGIÁT BEFOLYÁSOLÓ MUNKAERŐPIACI ÉS FOGLALKOZTATÁSI TÉNYEZŐK MAGYARORSZÁGON" kérdőív
Tisztelt Vezető, HR Vezető, HR Szakember!
Magyarországon a munkaerő kereslet-kínálat egyensúlytalanságot mutat, ez megmutatkozik a munkanélküliségi ráta területi eloszlásában is. A magyar társadalom migrációs hajlandósága alacsony a határainkon belül, ugyanakkor vezetőként / HR szakemberként saját bőrükön tapasztaljuk, hogy egyre növekvő tendenciát mutat a szakemberek hiánya. Ma már nem csak a média felkapott témája, hogy orvosok, szakápolók, informatikai és fémipari szakemberek egyre nagyobb csoportja választja a külföldi munkavállalás lehetőségét.
Milyen okok húzódnak meg a munkaerőhiány probléma köre mögött és milyen tényezők befolyásolják, hogy egyes iparágakban és földrajzi területeken nem találunk megfelelő mennyiségű és minőségű szakembert a hatékony szervezeti működésre?
Milyen befolyásoló tényezőket kell megismerni és megvizsgálni ahhoz, hogy megfelelő HR stratégiával rendelkezzünk?
Milyen eszközöket kell alkalmaznunk annak érdekében, hogy elősegítsük vállalkozásunk „ideális” foglalkoztatási egyensúlyát?
A kérdőív kitöltésével hozzájárul e témakör aktuális piaci helyzetének feltérképezéséhez, valamint ezen belül a foglalkoztatási és munkaerő-piaci tényezőinek megismeréséhez, feltárásához.

A kérdőív kitöltése 20-25 percet vesz igénybe. Kérjük, hogy minden kérdésre próbáljon meg válaszolni, de a kérdések átugorhatók.

A kapott válaszokat anonim módon, csak a kutatás céljaira használjuk fel!

Kérdőív felépítése:
I. Cégadatok
II. Vezetői kérdések
A./ Munkaerő kínálat és munkaerő tervezés
B./ A cég munkaerőpiaci megítélése (miért választják, és miért hagyják el)
C./ A cég munkáltatói márkát építő gyakorlata

A kérdőív kitöltésének határideje: 2016. május 13.


A felmérés lezárult, már nem gyűjtjük a válaszokat.
Köszönjük érdeklődését!


Köszönöm válaszait, és Önnek is ajánlom a Kerdoivem.hu-t, mellyel gyorsan és egyszerűen készíthet online kérdőíveket!