"Kedvenc helyek és társas kapcsolatok vizsgálata" kérdőív
TÁJÉKOZTATÓ és BELEEGYEZŐ NYILATKOZAT

Kedves Érdeklődő!

Egy kutatásban való részvételre szeretnénk invitálni, amelyet a Szegedi Tudomány Egyetem Pszichológiai Intézetében végzünk, és amely, az emberek társas helyzetekben megélt érzelmeik, gondolataik és viselkedésük közötti kapcsolatot vizsgálja.

A kutatásba olyan személyek részvételét várjuk, akik:
- betöltötték a 18. életévüket
- nem rendelkeznek pszichiátriai vagy klinikai pszichológiai diagnózissal

A KUTATÁS MENETE:
Amennyiben Ön beleegyezik a kutatásban való részvételbe, a jelen kérdőív kitöltésére kérjük Önt.
A kutatásban való részvétel teljes mértékben ÖNKÉNTES, Ön bármikor indoklás nélkül megtagadhatja a részvételét mindenfajta hátrányos következmény nélkül. Az adatokat összesítjük, így a válaszadók nem azonosíthatók. Az eredményeket tudományos publikációban közöljük.
A kutatás célja a kedvenc helyek használatának és a társas kapcsolatok összefüggéseinek a feltárása.

ETIKAI SZEMPONTOK, ADATKEZELÉS:
Pszichológia szakos hallgatókként magunkra nézve kötelező érvényűnek tekintjük a Magyar Pszichológiai Társaság – Magyar Pszichológusok Érdekvédelmi Egyesülete által 2004-ben elfogadott Pszichológusok Szakmai Etikai Kódexe követelményeit és vállaljuk, hogy a kutatás során mindvégig ezek figyelembevételével járunk el.
A kutatás során gyűjtött személyes információt a személyes adatok védelmét szabályozó 2011. évi CXII. törvény előírásait és a Magyar Pszichológiai Társaság – Magyar Pszichológusok Érdekvédelmi Egyesülete által 2004-ben elfogadott Pszichológusok Szakmai Etikai Kódex elveit figyelembe véve és betartva kezeljük. Az adatok kezelése ANONIM módon fog történni, ami azt jelenti, hogy a válaszok alapján a résztvevők még vizsgálatvezetők számára sem lesznek beazonosíthatók sem az adatok feldolgozása sem pedig az elemzések és az eredmények közlése során.
A vizsgálatban részt vevő személyek bizalmukkal segítik a kutatói munkánkat, hozzájárulnak a tudományos ismeretek növekedéséhez, ugyanakkor elfogadják, hogy eredményeinkről nem áll módunkban személyes visszajelzést adni. A kutatásban való részvételért anyagi ellenszolgáltatást nem nyújtunk.
Amennyiben a vizsgálattal kapcsolatban kérdése van, kérem, bizalommal forduljon hozzám, a kutatást végző hallgatóhoz, vagy a munkámat felügyelő egyetemi oktatóhoz.
A vizsgálatban való részvételét és bizalmát köszönjük!

Tisztelettel:
A dolgozat témavezetője:
Dr. Sallay Viola, egyetemi adjunktus, alkalmazott egészségpszichológiai szakpszichológus, családterapeuta
viola.sallay@psy.u-szeged.hu
és a kutatást végző hallgató:
Mangult Mónika
mangultm@gmail.com
Pungor Gábor
pungorg1@gmail.com
Szamek Zsófia
zsofi.sz2@gmail.com


A felmérés lezárult, már nem gyűjtjük a válaszokat.
Köszönjük érdeklődését!


Köszönöm válaszait, és Önnek is ajánlom a Kerdoivem.hu-t, mellyel gyorsan és egyszerűen készíthet online kérdőíveket!