"Az idős hozzátartozót gondozó családtagok megterheltsége" kérdőív
Tisztelt Hölgyem/Uram!

Amennyiben Ön idős hozzátartozót gondoz, vagy gondozott korábban, kérjük, segítse kutatásunkat a kérdőív kitöltésével!
A kérdőívet akkor is kitöltheti, ha az idős hozzátartozó gondozását régebben végezte, és a gondozás már lezárult. Ebben az esetben próbálja felidézni a gondozási időszakot, és az akkori tapasztalatai, élményei szerint válaszoljon a kérdésekre. Azokat a kérdéseket, amelyek nem érintik Önt kérjük, ugorja át, és folytassa a kitöltést annál a kérdésnél, amely ismét az Ön helyzetére vonatkozik.

Részvétele önkéntes és anonim. Az online kérdőívet kitöltők nem beazonosíthatók. Az adatokat szigorúan bizalmasan kezeljük és csak összesítve hozzuk nyilvánosságra.

A kutatás célja, alapvető elvei:

A Semmelweis Egyetem Mentálhigiéné Intézetének munkatársaiként kutatásunkban azoknak a helyzetét vizsgáljuk, akik idős, beteg hozzátartozójukat gondozzák.
Célunk, hogy kutatásunkkal feltárjuk az idős családtagot gondozók problémáit, és előmozdítsuk helyzetük javítását.

A kérdőív témakörei: a gondozási helyzet megélése, a munkahelyi munkavégzés, a koronavírus járvány hatásai a gondozásra és munkavégzésre, valamint a gondozott személlyel és a gondozást végzővel kapcsolatos információk. A kérdőív kitöltése kb. 20-25 percet vesz igénybe. Kérjük, szánjon időt a teljes kérdőívre, hogy minél jobban megismerhessük a gondozást végző családtagok helyzetét, problémáit, igényeit. A kérdőív kitöltésével hozzájárul a gondozók támogatásának javításához.

Az itt szereplő kérdésekre nincsenek jó vagy rossz válaszok. Kérjük, hogy valamennyi kérdésre válaszoljon a saját szempontjai, tapasztalatai szerint - úgy, ahogy azt leginkább sajátjának érzi.
A kérdéseket figyelmesen olvassa el, mert ha továbblépett a következő kérdésre, visszalépni nem tud! A válaszadáskor ne töprengjen túl sokat.

Kérjük, lehetőleg egyszerre töltse ki a teljes kérdőívet és a kitöltéskor ne hagyjon ki egyetlen kérdést sem. A következő kérdés megjelenéséhez a kérdést követő "Folytatás"/ "Kérdés átugrása" feliratra kell kattintani.

„Családi gondozók kiégés-prevenciója, munkaerőpiacon tartása pandémia és poszt-pandémia idején” című kutatásunkat a Magyar Tudományos Akadémia finanszírozza a Poszt-Covid pályázat keretében.
A KÉRDŐÍVET AZONBAN AKKOR IS KITÖLTHETI, HA A JÁRVÁNYHELYZET IDEJÉN NEM VÉGZETT GONDOZÁST. A KÉRDŐÍV KITÖLTÉSÉT NEM BEFOLYÁSOLJA AZ SEM, HOGY ÖN, VAGY A GONDOZOTT ÁTESETT-E A COVID-19 FERTŐZÉSEN.
A kutatás megfelel a vonatkozó jogszabályoknak, és a szükséges engedélyek birtokában zajlik.

A kutatással kapcsolatos kérdéseit, észrevételeit a következő e-mail címen jelezheti:
gondozok2022@gmail.com

Előre is köszönjük a közreműködését!

Tisztelettel:

Dr. Leleszi-Tróbert Anett Mária és Bagyura Márton kutatók