"KÉRDŐÍV Tájtermék-bolt (Közös értékesítési pont) új szabályozásáról" kérdőív
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és Kisléptékű Termékelőállítók és Szolgáltatók Országos Érdekképviselete 2013. ősz óta dolgozik az úgy nevezett „Közös értékesítési pont”, mint új kereskedelmi forma létrehozásán, amely megkönnyítené a termelői boltok létrejöttét és a dobozrendszerekben dolgozó termelő és civilek munkáját. A NAK felkarolta, és döntéshozói szintre vitte az átfutó bizonylatoláson alapuló termelői, helyi termék értékesítési formát, valamint a NAV, az FM és a NGM is elvekben támogatja a külföldi jó gyakorlat bevezetését Magyarországon. A rendszer lényege, hogy akár civil vagy gazdasági szervezet is értékesítési pontot működtethet úgy, hogy nem kell a termékelőállítónak ott állnia az értékesítésnél, de mégis közvetlen értékesítésnek számít a termékeladás. Az értékesített terméket az értékesítési pont nem veszi meg, minden termék az előállítói ÁFA alanyiság szerint fog elkelni. A bizonylatolás során a termelőé lesz a bevétel.

Ahhoz, hogy megismerjük a valódi igényeket és véleményeket kezdeményezésről egy rövid kérdőív kitöltésére szeretnénk felkérni minden érintettet. A kérdőív eredménye nem csak a mi munkánkat szolgálná, hanem a döntéshozói meggyőzés eszközéül is választottuk, melyet kérem a helyi termékek piacrasegítésével foglalkozók, (doboz vagy szatyorközösségek, LEADER közösségek, civil szervezetek, termelői bolt üzemeletetők stb.. töltsenek ki.)

Kérjük, hogy a minél gyorsabb eredményösszesítés érdekében 2014. november 30-ig (vasárnap), azok számára, akiknek ez nem tartható 2014. december 7-ig (vasárnap) küldjék meg a válaszokat.

Válaszaikat 1-6 pontig adatják meg:
1= nem tudom; 2= nem igaz; 3= inkább nem értek egyet, de vannak igaz elemek a válaszban, 4= semleges a válasz az eredmények összességében (mindegy); 5= jobbára igaz az állítás; 6 = az állítás maximálisan igaz és szükséges.