Táplálkozási kérdőív 2015
A kérdőív kutatási célja, hogy felmérje Magyarországon a lakosság étkezési szokásait, valamint egészséges téplálkozásra való hajlandóságát.
Kérjük, írja be az adatait:
Nem
----
Férfi
Nő
Életkor
----
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
Lakóhely
1. Az Ön legmagasabb iskolai végzettsége:
Általános iskola
Szakközépiskola
Gimnázium
Főiskolai végzettség
Egyetemi végzettség
Egyéb magasabb végzettség
2. Az Ön foglalkozása
Tanuló
Fizikai foglalkozású
Szellemi foglalkozású
Egyéb éspedig:
3. Az Ön testmagassága
4. Az Ön testsúlya
5. Hányszor étkezik egy nap?
Egyszer
Kétszer
Háromszor
Négyszer
Ötször
Hatszor, vagy többször
6. Ki készíti az ételeket általában?
(több válasz lehetséges)
Ön
Szülei, nagyszülei
Házastársa, élettársa
Egyéb
7. Hol étkezik napközben?
(több válasz lehetséges)
Otthon
Iskolában
Munkahelyen
Étteremben
Gyorsétteremben
Utcán
Egyéb
8. Milyenek az étkezés körülményei?
Nyugodtak
Kapkodva eszik
9. Milyen fő tényezők hatnak mindennapi étkezésére (pl.:munkahely, rendelkezésre álló szabadidő)?
10. Van-e különbség hétköznapi és hétvégi étkezései között?
Nem
Igen
11. Amennyiben az előző kérdésre válasza igen, akkor mennyiségi?
Hétvégén többet eszik
Hétvégén kevesebbet eszik
12. Amennyiben az előző kérdésre válasza igen, akkor minőségi?
Hétvégén jobb minőségű
Hétvégén gyengébb minőségű
13. Gyakran változtat az élelmiszerek összetételén?
A lehető legváltozatosabb
Általában, bár vannak gyakran előforduló ételek
Néha
Ritkán
Soha
14. Mennyire fontos az Ön számára az egészséges táplálkozás
1
2
3
4
5
6
7
Egyáltalán nem
Teljes mértékben
15. Mit tesz annak érdekében, hogy egészségesen táplálkozzon (pl.: friss, egészséges alapanyagok, ételkészítési technika)?
16. Szed-e valamilyen étrend kiegészítőt (pl.: vitamintabletta)?
Nem
Igen:
17. Tart-e valamilyen diétát/étrendet (pl.: vegetáriánus, laktózmentes)
Nem
Igen:
18. Ismer Ön valamilyen modern táplálkozási trendet (pl.: paleolit, nutrigenomika, reform)?
Nem
Igen éspedig:
19. Nyitott Ön arra, hogy kipróbáljon új táplálkozási formákat?
1
2
3
4
5
6
7
Egyáltalán nem
Teljes mértékben
20. Nyitott Ön arra, hogy egészsége érdekében változtasson étkezési szokásain?
1
2
3
4
5
6
7
Egyáltalán nem
Teljes mértékben
21. Mennyi folyadékot fogyaszt naponta?
Fél liter
Egy liter
Két liter
Két liternél többet
22. Milyen gyakran fogyaszt alkoholt?
Soha
Ritkán
Havonta 1-3 alkalommal
Hetente 1 alkalommal
Hetente 2-3 alkalommal
Hetente 4-5 alkalommal
Naponta
23. Milyen rendszerességgel dohányzik?
Nem dohányzik
Alkalmanként
Napi néhány szál
Napi fél doboz
Napi egy vagy több doboz
24. Szenved-e valamilyen anyagcsere, vagy egyéb betegségekben (cukorbetegség, magas vérnyomás, lisztérzékenység, laktóz érzékenység stb.)?
Nem
Igen, éspedig:
25. Kérem a következő táblázatban jelezze a különböző táplálékok fogyasztási gyakoriságát!
Soha
Ritkán
Hetente 4-6 alkalommal
Hetente 1-3 alkalommal
Naponta egyszer
Naponta többször
Tejtermék
Zöldségfélék
Gyümölcsök
Húsfélék
Halak
Felvágott, húskészítmény
Kenyérfélék, péksütemények
Rizsből készült ételek
Tésztából készült ételek
Burgonyából készült ételek
Készétel, gyorsétel
Édesség, desszert
Cukrozott üdítők, szörpök
Kávé