"Idős hozzátartozót gondozó családtagok megterheltsége 2018" kérdőív
Tisztelt Hölgyem/Uram!

A Semmelweis Egyetem - Mentálhigiéné Intézete doktori programjának hallgatója vagyok.
Kérem, segítse kutatásomat a mellékelt kérdőív kitöltésével!

A kutatás célja, alapvető elvei:
Kutatásomban az idős, beteg hozzátartozót ápoló családtagok megterheltségét vizsgálom. A következő kérdőív a gondozási feladattal és a munkahelyi munkavégzéssel kapcsolatos. Válaszaival elősegíti az idős hozzátartozót gondozó családtagok helyzetének, problémáinak, igényeinek megismerését, s ezzel hozzájárulhat a gondozók támogatásának javításához. A kérdőívet akkor is kitöltheti, ha az idős hozzátartozó gondozását régebben végezte, és a gondozás már lezárult. Kérem, hogy ebben az esetben próbálja felidézni a gondozási időszakot, és az akkori tapasztalatai, élményei szerint válaszoljon a kérdésekre.
A kutatásban való részvétele önkéntes.
A kutatás megfelel a vonatkozó jogszabályoknak, és a szükséges engedélyek birtokában zajlik. A megadott adatokat szigorúan bizalmasan kezeljük és csak összesítve hozzuk nyilvánosságra.

Ha érdeklődik a kutatás eredményei iránt, vagy részt kíván venni a további adatfelvételekben, akkor a kérdőív végén kifejezetten erre a célra megadhatja az elérhetőségét, amelyet szintén az adatvédelmi elvek betartása mellett kezelünk.

Kérem, hogy a kitöltés során vegye figyelembe az alábbiakat:
Az itt szereplő kérdésekre nincsenek jó vagy rossz válaszok. Kérem, hogy valamennyi kérdésre válaszoljon a saját szempontjai, illetve tapasztalatai szerint - úgy, ahogy azt leginkább sajátjának érzi. A kérdések megválaszolása során ne töprengjen túl sokat egy-egy kérdésen - egyszerűen írja be azt a választ, ami először eszébe jut. Ha továbblépett a következő kérdésre, visszalépni nem tud, tehát válaszait már nem tudja módosítani a rendszerben.

A kérdőív kitöltése kb. 20 percet vesz igénybe. Kérem, hogy lehetőleg egyszerre töltse ki a teljes kérdőívet és a kérdőív kitöltése során ne hagyjon ki egyetlen kérdést sem.
Amennyiben a szöveg nehezen olvasható a képernyőjén, fel tudja nagyítani a képernyő jobb felső sarkában megnyíló menüben.

Kérdéseit, észrevételeit a következő e-mail címen jelezheti:

gondozo2018@gmail.com

Előre is köszönöm a közreműködését!

Tróbert Anett Mária


A felmérés lezárult, már nem gyűjtjük a válaszokat.
Köszönjük érdeklődését!


Köszönöm válaszait, és Önnek is ajánlom a Kerdoivem.hu-t, mellyel gyorsan és egyszerűen készíthet online kérdőíveket!