Gyakran feltett kérdések

Kérem, válasszon az alábbi gyűjtőcímek közül:
Kérdőív létrehozása
Milyen típusú kérdéseket tehetek a kérdőívembe?
A kérdőívek szerkesztéséhez 10 különböző típusú kérdésből választhat – az egyszeres választástól kezdve a rangsoroláson át a nyílt szöveges kérdésig: így feltárhatja a kitöltők véleményét, értékeit vagy szükségleteit.
Képeket is felhasználhat, így gyűjtheti a különböző logókkal, grafikákkal, hirdetési tervekkel kapcsolatos véleményeket.
A feltehető kérdésekről még több információt talál a Kérdéstípusok menüpont alatt.
Lehetséges anonim és nem-anonim kérdőívek létrehozása az oldalon?
Igen, mindkét opció lehetséges. Anonim kérdőívek létrehozásához ne használjon olyan kérdéseket, melyek a kitöltőt arra kérdik, hogy személyes információkat adjon meg magáról. A nem-anonim kérdőívek esetén pedig beállíthatja, hogy a személyes információkra vonatkozó kérdések kötelezően megválaszolandók legyenek.
Mik azok a továbbító válaszok és hogyan kell használni azokat?
A továbbító vagy szűrő válaszok engedélyezik a kitöltők számára az olyan kérdések átugrását, melyek nem relevánsak a számukra. Például, ha az első kérdésre a kitöltő azt feleli, hogy nem néz egyáltalán televíziót, akkor a kedvenc csatornára kérdező következő kérdés nem lesz látható a számára, hiszen nem releváns a kérdés. A továbbító válasz ilyen esetben a harmadik kérdésre irányítja a válaszadót. Lehetséges olyan beállítás is, mely során a felhasználó meghatározza, hogy az egyes válaszopciók külön mely kérdésekre irányítsa a válaszadókat.
Van lehetőség egy-egy kérdést kötelezően megválaszolandónak beállítani?
Igen, erre van lehetőség. A kérdések készítése közben lehetőség nyílik a „Kötelezően megválaszolandó” jelölőnégyzetet bepipálni. Ha ez a négyzet bepipálatlan marad, a kérdésre nem lesz kötelező a válaszadás és a válaszadó könnyedén átugorhatja a kérdést válaszadás nélkül.
Használhatok képeket a kérdőívemben?
Igen, több módon is használhat képeket:
 • Feltölthet egy képet, és kérdéseket tehet fel róla.
 • Egy kérdés válaszlehetőségeiként képeket is alkalmazhat.
 • A kérdőívbe illesztheti cégének logóját, melyet a kitöltés során végig látnak a személyek.
Egy bizonyos témában szükséges összeállítani egy kérdőívet, találok kiindulási alapot a témához?
A “Kérdőív-minták” szekcióban néhány különböző témát illetően találhatók példák. Ezek a példák irányadóként szolgálnak a sikeres kérdőív összeállításához és akár fel is használhatók alapjaikban.
Adatgyűjtés
Hogyan küldhető ki a kérdőív a megkérdezetteknek?
Az oldalunkon található online kérdőívek mindegyike egyedi linkkel rendelkezik, melyek e-mailben elküldhetők a potenciális megkérdezetteknek. A link bármilyen oldalon közzé is tehető, pl. Facebook, Twitter vagy iWiW.
Hányszor tölthető ki egy kérdőív egy számítógépről?
Egy kérdőív egyszer tölthető ki egy számítógépről. Ennek a kontrollálását a “cookie-technológia” biztosítja. Ha szükséges az Ön megkérdezettjei számára, hogy egy gépről többször is ki lehessen tölteni egy kérdőívet, akkor ezt engedélyezheti a további kérdőív-beállítások menüpontban a kérdőív szerkesztésekor.
Kérdőív eredmények
Lehetséges az egyes válaszadók válaszainak külön-külön megtekintése?
Igen, ez lehetséges. Az “Eredmények -> Kitöltők” menüpontban található ez a funkció vagy a válaszokat tartalmazó Excel fájl. A különálló válaszok nyomtathatók válaszadónként is. E funkció csak a fizetős csomagokban érhető el.
Törölhetők a kérdőív kérdéseire összegyűjtött válaszok?
Két metódus áll rendelkezésre a törléshez:
 • A válaszok véglegesen törölhetők a rendszerből. Az “Eredmények -> Kitöltők” menüpontban minden egyes válasz esetén található egy törlés funkció.
 • Letölthető a válaszokat összegző Excel-fájl is, melyben szintén elvégezhető a törlés. Ekkor a rendszerben megmaradnak a válaszok, csak az érintett fájlban megy végbe a törlés.
Megváltoztathatók a diagramtípusok a kérdőív eredményeinél?
A típusok változtathatók:
 • Minden egyes kérdés összesített eredményei megtalálhatók az “Eredmények” menüpontban. A Kerdoivem.hu oldalán négy opció lehetséges: oszlop-, sor-, kör- és vonaldiagram. A változtatás egyszerűen kivitelezhető és menthető a számítógépre.
 • Saját diagramok is készíthetők az Excel-fájlok letöltése után az Excel programban.
Van lehetőség az adatok SPSS-ben való feldolgozására és elemzésére?
Igen, az adatfeldolgozáshoz letölthető egy SPSS-be importálható fájl is. A válaszok ebben a fájlban előre numerikusan kódoltak. Az ilyen típusú formátum könnyű feldolgozást eredményez akár Excelből átmásolás is lehetséges.
Hol láthatom, hogyan elemezhetem a kérdőívemre adott válaszokat?
 • Az egyes kérdésekre adott válaszokat grafikonokon ábrázolja a rendszer.
 • Megtekintheti egy-egy személy válaszainak összesítését.
 • Excel formátumban letöltheti az összes választ.
 • Az eredmények összefoglalására mutató hivatkozást másoknak is elküdlheti.
További részleteket az Eredmények menüpont alatt talál.
Mennyi idő múlva nézhetem meg a kérdőívem eredményeit?
A felmérések eredményei és az adatbázis rögtön hozzáférhető, amint a kérdőívet közzétették, és az első személy befejezte a kitöltést.
Regisztráció - Ingyenes / Fizetős fiókok
Mit tegyek, ha először ingyenes fiókkal regisztráltam, de később rájöttem, hogy másféle fiókra lesz szükségem?
Ha a kérdőív elkészítése vagy az adatok elemzése közben rájön, hogy olyan további alkalmazásokra lenne szüksége, amelyek csak más fióktípusokban elérhetőek, akkor rendelje meg azt a fióktípust, amelyre szüksége van és a további alkalmazások egyszerűen hozzáadódnak majd a jelenlegi fiókjához és a már létező kérdőíveihez is elérhetőek lesznek a plusz szolgáltatások. Például, ha ingyenes fiókkal regisztrált és készített egy kérdőívet, amelynek már 150 kitöltője van, akkor a standard fiók megvásárlásával lehetővé válik az Ön számára az összes válaszadó megtekintése.
Fizetős fiókot rendeltem és már fizettem, de a szolgáltatás még mindig nem elérhető számomra.
A fizetős fiókot akkor aktiváljuk, amint a díj megérkezett a bankszámlánkra, vagy ha a fizetés bizonyítéka (másolat vagy fénykép/schreenshot) megérkezett az e-mail címünkre.
Melyik fióktípus teszi lehetővé, hogy változtathassam a diagram fajtáját az eredmények összefoglalásánál?
Ez az opció mindegyik fióktípusnál elérhető egy külön díj ellenében. Például, ha ingyenes fiókkal rendelkezik és szeretne több diagramtípust is használni, akkor rendelje meg ezt az alkalmazást és a fizetés után rögtön elérhető lesz az összes eddigi és jövőbeli kérdőívéhez.
Mi történik, ha a regisztráció lejár?
Hogyha standard vagy professzionális csomag előfizetője, akkor a lejáratot követően a fiók ingyenes fiókká minősül át. A fiók nem kerül blokkolásra, sem törlésre. Minden kérdőív és válasz megmarad a visszaminősített fiókban. Ettől függetlenül nem minden válasz lesz látható attól függően, hogy a limitet túllépi-e a válaszadók száma. A nem látható válaszok visszanyerhetők a fizetős fiók újbóli megrendelésével.
Milyen kérdőívek készíthetők az ingyenes fiókban?
A kérdőívkészítés alapvető funkciói használhatók kérdőívenként 10 kérdést és 50 beérkezett választ engedélyezve. Ha bármelyik limit problémát okoz, s a problémát Ön felismeri, fiókjához rendelhet fizetős csomagot is. A fizetős szolgáltatások ezt követően hozzáadódnak a már létező fiókhoz és kérdőívekhez.
Hogy néz ki a rendelés folyamata?
Magánszemélyek és vállalatok is rendelhetnek fiókot maguk számára. A fizetős regisztrálók elektronikus számlát kapnak automatikusan a regisztrált e-mailcímre. A fizetős fiókot akkor aktiváljuk, amint a díj megérkezett a bankszámlánkra, vagy ha a fizetés bizonyítéka (másolat vagy fénykép/schreenshot) megérkezett az e-mail címünkre. Mindaddig amíg a szolgáltatás nem aktiválható, ingyenes fiókként funkcionál a megrendelt fiók.
Hogyan bonyolítható le a fizetés?
Válassza a legmegfelelőbb fizetési metódust. A fizetés a következő három opción keresztül lehetséges:
 • Banki átutalás (internet bankolás vagy bankfióki átutalás).
 • Fizetés hitel- vagy bankkártyával (Visa, MasterCard).
 • Fizetés PayPal-on keresztül.
Kerdoivem.hu szolgáltatások
Milyen felméréseket végezhetek a Kerdoivem.hu segítségével?
A Kerdoivem.hu online eszközei sokrétű felhasználást tesznek lehetővé:
 • Ha Ön az üzleti világban dolgozik, olyan kérdőíveket készíthet, amelyekkel felmérheti ügyfelei vagy dolgozói elégedettségét, illetve végezhet nagy elemszámú válaszadó részvételét igénylő marketing- vagy piackutatásokat, mert az üzleti felhasználók profiljában korlátlan számú személynek kiküldheti kérdőíveit.
 • Ha Ön diák, kényelmesen elvégezheti a szakdolgozatához szükséges vagy bármilyen más akadémiai célú kutatást, ami statisztikai adatok gyűjtésén alapul. Ha Ön tanár, kurzusértékelő kérdőíveket szerkeszthet.
Adatbiztonság és bizalmasság
Az adatbiztonság és bizalmasság egyike a Kerdoivem.hu fő alapelveinek.
A felhasználói fiókokat és kérdőíveket időbeli korlátozás nélkül eltároljuk. A vállalati szervert egy non-stop elérhetőséget biztosító webszerver szolgáltató kezeli. További információért olvassa el a: használati feltételeket és a biztonsági politikánkat.